søndag 26. desember 2010

Russisk jul i Vietnam...


Det blei ei veldi anerledes jul for oss i år, men det var me jo også innstillte på. Me prøver å overdøve lengselen etter pinnekjøtt med tanken på alle timene med snømåking som må til før ein kan nyte middagen, då har me da egentli ganske grett her me sitte!

Onsdag 22/12 tok me buss frå HCMC tidlig om morgonen, og etter å ha sittet med hjertet i halsen i ca. 4 timer var me framme på Mui Ne Beach. Bussturen var minneverdig p.g.a alle dei heilt grusomme forbikjøringane og den konstante tutingen… Men me kom no fram til slutt. På Tien Dat Resort var det lite engelsk me klarte å lirka ut av personalet i resepsjonen, men me klarte tilslutt å få dei til å forstå at me allerede hadde reservert eit rom. Rommet er egentli ganske bra, men det ligger vendt ut mot veien, og eg har vel nevnt eit par ganger at dei elsker å tute i dette landet…
Hotellet ligger rett på stranden og det finnes to store svømmebasseng på hotellets område. Me har hatt mange late dagar ved bassengkanten.

Dei andre gjestene er stort sett russere. Det lot seg merke under julemiddagen då det t.o.m. var egen russisk tolk under underholdningen, pluss ein heil del russiske leikar me ikkje skjønnte ein dritt av… Men russarane såg ut til å kose seg. Det blei ikkje ein gang sagt på engelsk korti ein fekk lov til å forsyne seg ved buffeten, då er da gale!

På Mui Ne er det vindsurfing og kitesurfing som gjelder. Det blåser ein heil del her, så det gir perfekt vær til å holde på med disse idrettene. Når ein ser ut over havet har vi på det meste sett mellom 75-100 kiter som holder på der ute.

I morgon setter me kursen vidare opp kysten til Nha Trang, der eg var sist eg var i Vietnam. Her er stranden 6km. lang, og det skal visst være den beste plassen å dykke på i Vietnam. Krysser fingrene for at bussturen opp ikkje blir altfor galen…

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar