søndag 19. desember 2010

Fantastiske Thailand...

Denne mnd. i Thailand har gått utruli fort, sikkert mykje fordi me har reist rundt masse. Me har vore på Phuket, Khao Lak, Similan, Koh Samui, Koh Phangan, Koh Tao, Hua Hin, Pattaya, Koh Samet, og no er me i Bangkok.

Thailand var ein av dei destinasjonene som stod øverst på lista då me skulle planlegga denne turen, men det har ikkje blitt heilt det høydepunktet me hadde håpa og venta på. "Alle" har jo noko å fortelja om Thailand, fordi "alle" har vore her sjölv eller kjenner nokon som akkurat har vore her… Thailand er invadert av skandinaver, dette gjer til at ein kan lesa dagens ’Aftonbladet’ eller ’VG’ samtidig som folk heima sitter ved frokostbordet og leser akkurat den samme avisa… Kva er egentli vitsen med å kjøpe rådyre charter billetter for å komme med hit å lese akkurat den samme avisa som heime?! Min frustrasjon handlar ikkje kun om avisene, eg skal inrømme at eg har kjøpt ei og anna avis sjølv, men det er sjølve prinsippet det handlar om. Kvifor dette ønsket om tilgjengeligheten av dei samme produktene ein finner heime i butikken? Det virker som om skandinavia har eksplodert rett over Thailand sånn at det finnes en liten bit uansett hvilken del av Thailand du besøker…

Så var det Pattaya… ÆSJ! Der finnes det gammel-stygg-ekkel-europeisk-mann sammen med vakker-ung-fattig-thai-dame par så langt øyet kan sjå. Å det er ikkje å ta i eingang! Fyttigrisen kor ekkelt seie berre eg. Gammle grisar som reise til Thailand for å kjøpa seg damer. Eg trur ikkje eit sekund på at alle desse forholdene skjer av kjærlighet, dette handler kun om penger. Menneskehandel!
I kystbyene rundt Bangkok og rundt Pattaya virker det som om handelen er størst. Det er vel enkelt å ta med seg storbyjentene dit på en langweekend. ÆSJ ÆSJ ÆSJ!!!
Og hvis du googler Pattaya, er det som kommer opp korhen du skal går for å få kjøpt damer du kan ha med deg tilbake på hotelrommet ditt…

Men ja Thailand er jo fint og flott det, for all del… Strendene er kvite, solnedgangene vakkre og maten billig. Me har opplevd mykje her og sett ein heil del, men no er det på tide å sette kursen videre mot Vietnam.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar