tirsdag 21. desember 2010

HCMC Dag 2

Etter ein lang go god natt søvn var me klare for å utforske Ho Chi Minh. Det ble byvandring heile formiddagen, så me har nok godt eit par mil i dag, det føles vertfall sånn i beina... Me var innom markedet, ein av hovedgatene, og nede ved elva. Hadde oss ein pause i 23/9 parken der me åt ferske lychee.

Trafikken er heilt vill i denne byen. Det er sikkert 10 mill. mopeder her, og ingen av sjåførene kan trafikkregler... Dei kjører over alt, på fortau, i feil kjøre rettning, og på innsiden av bussen i en venstre sving (venstre kjøring her). Det er som ekstremsport berre å krysse gata, det hjelper ikkje at det finns fortau for dei stopper jo ikkje uansett.

Valutaen her er vietnamesiske dong.
300.000VND = 100NOK.
Det er mild sagt forvirrende å regne om prisene, men kommer vel snart inn i deg. Trikset er ta vekk tre nuller og del på tre, men er ikkje altid like lett... Mange priser er oppgitt i US Dollar, så då må ein til å huske på den kursen også.

I morgon forlater me storby livet til fordel for kyst byen Phan Tiet og Mui Ne beach. Me blir plukka opp på hotellet kl. 08.00 i morgon tidli. Det er vertinna her som har fiksa billetter for oss, det skal visst være en ganske fin buss hun har ordner. Mui Ne ligger ca. 3t. kjøring herfra avhengig av trafikken.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar